11. 4. 2024 / ARCHIV ČLÁNKŮ

1000 sjednocených organizací vyzývají vedoucí představitele EU, aby podpořili podnikatelské důvody pro investice do Evropy prostřednictvím evropské průmyslové dohody

Antverpská deklarace a její výzva k uzavření evropské průmyslové dohody zaznamenala pozoruhodný nárůst podpory, když dosáhla 1000 podporovatelů z řad vedoucích představitelů podniků, sdružení a odborových organizací zastupujících 25 odvětví v celé Evropě, což je historický projev jednoty.

Rychlý nárůst počtu podpisů, který poprvé představilo 73 vedoucích představitelů průmyslu 20. února na Evropském průmyslovém summitu předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové a belgickému premiérovi Alexandru De Croovi, podtrhuje naléhavou potřebu společného postupu tváří v tvář bezprecedentním hospodářským výzvám.

Marco Mensink, generální ředitel Cefic, zdůraznil naléhavost situace:
"Budoucnost Evropy je tvořena průmyslem. Společný a ucelený evropský přístup k průmyslové dohodě je nezbytný. Dnes se 1000 organizací sjednotilo na důrazné výzvě k evropské průmyslové dohodě, která by realizovala zelenou dohodu, zajistila, aby průmysl zůstal globálně konkurenceschopný, a udržela v Evropě vysoce kvalitní pracovní místa pro evropské pracovníky. Naléhavě žádáme vedoucí představitele EU, aby naši výzvu zahrnuli do nové strategické agendy a politik EU na příštích pět let a začlenili průmyslovou dohodu do struktury, rozpočtu a struktury nové Evropské komise."

 

Evropská rada příští týden a Rada pro konkurenceschopnost v květnu, Lettova a Draghiho zpráva, dialogy o čistém přechodu a Antverpská deklarace - to vše se spojuje v historický okamžik pro průmysl v Evropě.

Antverpská deklarace slouží jako výzva pro rozhodovací orgány v Evropě a stanoví široce dohodnutý rámec deseti klíčových bodů, v nichž je nastíněna potřeba řešit vysoké ceny energie, vytvořit společnou evropskou infrastrukturu, zajistit dodávky surovin, podpořit inteligentnější inovační rámec a stimulovat poptávku po udržitelných výrobcích. Prohlášení se rovněž zasazuje o vytvoření pevného investičního rámce pro technologie a vyzývá k využití jednotného trhu k zajištění toho, aby podniky zůstaly v Evropě.

Antverpská deklarace pro evropskou průmyslovou dohodu je nyní otevřena jednotlivcům, kteří chtějí vyjádřit svou osobní podporu. Více informací o rostoucí koalici podporovatelů a možnost připojit se k ní naleznete na adrese antwerp-declaration.eu.

 

Zpět

Členská zóna:

Pro pokračování se přihlašte

Ještě nejste členem? Zaregistrovat se nyní

Napište nám


Kontakty

Svaz chemického průmyslu
České republiky
Rubeška 393/7
190 00 Praha 9

IČ: 16193725
DIČ: CZ16193725

+420 283 290 786

SCHP ČR

Dobrovolné profesní sdružení podniků a institucí se vztahem k chemickému odvětví.
Spojte se zástupci svazu k osobnímu projednání atributů členství.
 

Telefon:+420 283 290 786

MAPA STRÁNEK   |   NASTAVENÍ COOKIES   © 2024 SCHP ČR